Nakon uspješno završene prve faze projekta Via Dinarica, uslijedio je i završetak druge faze projekta koji se odnosio na obnavljanje i adaptaciju info centra za posjetitelje plave staze Via Dinarice.

Ravnateljica Javne ustanove Radimlja Maja Lopin kazala je kako su iznimno zadovoljni što se i druga faza projekta uspješno privela kraju te kako je do sada odrađeno pola posla, s obzirom na to da se projekt izvodi kroz četiri faze. Druga faza se dijeli na dva korisnika iz općine Stolac koji su uspješno napisali i osmislili projekt za poboljšanje uvjeta i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata.

Opširnije...

Velika prilika za bosanskohercegovački turizam došla je kroz početak projekta PRONACUL – Promocija prirodnog i kulturnog nasljeđa u svrhu razvoja održivog turizma u zaštićenim područjima. Riječ je o međunarodnom projektu koji će raditi na promociji i unapređenju upravljanja kulturnom baštinom koja je pod zaštitom UNESCO-a, u svrhu razvoja održivog turizma.

Opširnije...

(Mostar,22.10.2020) Danas je održana konferencija za novinare na kojoj je i javnosti zvanično predstavljen projekt "Ćiro - put svjetske baštine", partnera Redah, grada Čapljine, općina Stolac i Ravno te Kula turista.

Projekt „ĆIRO – STAZA SVJETSKE BAŠTINE“ promovira kulturalni turizam i turizam na otvorenom duž stare željezničke pruge koja povezuje Ravno, Čapljinu i Mostar. Cilj projekta je izvršiti utjecaj na povećanje broja posjetitelja i poboljšanje lokalnog gospodarstva, kreiranjem i uvezivanjem sadržaja i ponude duž biciklističke staze Ćiro. Projekt nastoji proširiti turističku ponudu Hercegovine, dijela zemlje bogatog kulturnog, historijskog i vjerskog nasljeđa, s autentičnim pričama i činjenicama. 

Opširnije...

Dana 11.10.2020. godine zahvaljujući članovima Biciklističkog kluba Stolac uspješno je realizirana treća rekreativna „Biciklijada-Stolac“ s početkom u 11h ispred zgrade Općine Stolac. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj biciklista ove godine je bio skromniji nego inače. Dužina rute iznosila je oko 25km do nekropole stećaka Boljuni, te natrag i to je ujedno bila i završna aktivnost projekta „Otkrivanje tajne Boljuni“.

Opširnije...

Općina Stolac aplicirala je na Javni poziv jdinicama lokalne samouprave za izražavanje interesa za sudjelovanje u projektu Via Dinarica. Na osnovu rezultata, UNDP je odabrao partnerske jedinice lokalne samouprave, s ciljem uspostavljanja suradnje na unaprjeđenju turističke infrastrukture i proširenju ponude turističkih usluga duž staza Via Dinarica. Jedna od partnerskih jedinica lokalne samouprave je i Općina Stolac.

Nakon potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Općine Stolac, odabran je infrastrukturni projekt „Otkrivanje tajne Boljuni“.

Opširnije...